Evenemang

 

 

Nostalgiturer 2024

 

Det K-märkta ångfartyget Runn från 1907 avgår från hamnen i Smedjebacken kl. 07.30. Väl ute på Norra Barken ställer vi fram kaffe och te med smörgås att njuta av under sjöresan. Vi passerar Söderbärke och vidare över sjön Södra Barken. På två ställen har vi broar så låga att vi måste fälla skorstenen för att kunna passera. När vi gått över sjön Vevungen är vi framme i Strömsholms kanal som invigdes 1795.

Vi ångar på i den trånga kanalen och om en stund dyker slussarna vid Semla upp. Vi ska nu med hjälp av sex slussar ta oss ned 24 meter. Mellan slussarna är det både små sjöar och grävda kanaldelar.

När klockan går mot 12 förtöjer vi Runn vid Hembygdsgården i Västanfors. Vi äter här en god lunchbuffé. Efter lunch arrangeras en guidad visning av herrgårds muséet, ett välbevarat och sevärt museum.  Efter detta finns det lite tid att bland annat besöka den gamla handelsgården för shopping eller varför inte den lilla loppisen. Klockan 15.00 måste alla vara ombord på båten för då vänder vi kosan hemåt och nu blir det slussning uppför som är lite mer spännande och då är det en bra idé att ha kameran till hands.

När vi slussat färdigt och kommit ut på sjöarna blir det fika med bulle. Senare, om vädret tillåter, sätter vi fart på grillen och grillar korv som vi säljer tillsammans med dryck. OBS ! vi har inget alkoholtillstånd men lättöl o vatten kan vi erbjuda.

Beräknad ankomst till Smedjebackens hamn är strax före kl. 20 efter en innehållsrik dag med ångfartyget Runn.

Hjärtligt välkomna att boka denna resa. Resan bokas via Visit Dalarna.

https://www.visitdalarna.se  eller tel.  0771-62 62 62.

 

Våra turer går:            Fredag 28/6 -- Lördag 29/6

                                  Fredag 12/7 -- Lördag 13

                                   Fredag 26/7 – Lördag 27/7

 

OBS! Runn är inte handikappanpassad.

 

Pris inklusive lunch och fika SEK 1200:- inkl. moms.  Service avgift tillkommer

 

OBS! resan kan ställas in om deltagarantalet understiger 12 personer.

 

Boka oss


info@barkensangbatar.se

 Å/F Runn är bokningsbar via Visit Dalarna. Den lämpar sig väl för sällskap som vill uppleva några timmar till sjöss, ombord på en ångbåt med en historia från 1907. Eftersom vi kan erbjuda mat eller fika ombord, lämpar sig båten väl för sällskap som vill göra något lite extra av högtidsdagar, födelsedagar, konferenser eller som bara vill ta en lusttur med familj och vänner.


Du som är allergiker

Det råder rökförbud på Å/F Runn och det är inte tillåtet att medföra pälsdjur.

Om du är allergisk mot något livsmedel när det gäller maten som serveras ombord, meddela detta till info@barkensangbatar.se senast fjorton dagar innan avresa så ordnar vi ersättningsmat.


Säkerhet ombord

Föreningen Barkens Ångbåtar har säkerhet som högsta prioritet. Å/F Runn är beiktigad och godkänd av Transportstyrelsen för passagerartrafik.


Vi har inte öl och vinrättigheter.